Plopsaland De Panne

In de Panne ligt een land, een magisch land, waar de personages van Studio 100 tot leven komen en de dromen van de kleinsten werkelijkheid worden.

Kabouter Plop, Samson & Gert, Piet Piraat, Mega Mindy en al hun vrienden zorgen voor een onvergetelijke dag voor kleine en grote kinderen. Neem zeker plaats in een van de prachtige bloemen van de Bloemenmolen voor een onvergetelijke zweeftocht door Mayaland, het land van Maja De Bij.

Naast spannende en ontspannende attracties, zijn er in Plospaland ook het hele jaar door permanente shows van de helden van Studio 100 (kijk op de website voor het programma). Pret gegarandeerd voor de hele familie!

Sea Life Blankenberge

Bij Sea Life Blankenberge geeft de zee al haar geheimen prijs en ontdek je alles wat je ooit al wilde weten over het leven onder water.

Meer dan 50 aquaria bevatten maar liefst 2.500 verschillende dieren die in onze zeeën en oceanen leven. Zie hoe spectaculaire haaien rakelings voorbijzwemmen in de haaientunnel en bewonder de beruchte piranha’s vanop een veilige afstand. Lach met de knotsgekke Humbolt pinguïns en de speelse otters. 

Sea Life Blankenberge leert ons niet alléén hoe het leven er onder water aan toe gaat, maar wil ons ook bewust maken van het belang om dit leven te beschermen. Zo beheert Sea Life Blankenberge een heuse kweekprogramma voor de bedreigde zeepaardjes en vind je er het enige opvangcentrum voor zeehonden van België.

Bellewaerde

Bellewaerde Park ligt vlakbij Ieper, ietwat landinwaarts als je van de kust komt.

Bellewaerde Park opende de deuren in 1954 als pret- en themapark met als thema safari. Na bijna 60 jaar is het park vandaag één van de bekendste attractieparken van Vlaanderen en combineert het alle troeven van een volwaardig pretpark met een indrukwekkend dierenpark.

Boudewijn Seapark

Boudewijn Seapark is naast een pretpark met heel wat in- en outdoor activiteiten. Zo vind je in Boudewijn Seapark een overdekte speeltuin van maar liefst 2.500m2.

Maar de belangrijkste troef van het Boudewijn Seapark is ongetwijfeld zijn dolfinarium, een unicum voor België. In het dolfinarium leven 6 tuimelaars die dagelijks het beste van zichzelf geven en daarmee groot en klein telkens weer weten te verwonderen. Naast de shows met dolfijnen kan je in Boudewijn Seapark ook nog zeehonden, zeeleeuwen en roofvogels aan het werk zien.

Serpentarium

Toen het Serpentarium in 1998 open ging had het een 45-tal terraria. Momenteel telt het reeds 150 terraria. Daarin is een prachtige verzameling reptielen te bewonderen met onder meer: kameleons, pijlgifkikkers, boomkikkers, wurgslangen, gifslangen, groene leguanen, agamen, skinken, varanen, gekko's ...

Voor de kenners zijn er ook nog de zeldzame of speciale reptielen zoals de zwarte mamba, roodoogkrokodilskinken, Chinese krokodilhagedissen en de reusachtige netpython.

Van april tot en met september is het Serpentarium alle dagen open tussen 10.00-18.30. In juli en augustus zelfs nog één uurtje langer. Tijdens de winter enkel in de weekends of vakanties.

Kinderboerderij De Lenspolder

De Kinderboerderij "De Lenspolder" heeft als hoofopdracht kinderen terug in aanraking te laten komen met het boerderijleven. Zo leren ze landbouwproducten kennen en verwerken en kunnen ze boerderijdieren van dichtbij zien en aanraken.

Doorheen de 4 seizoenen voorziet de kinderboerderij een ruim aanbod aan educatieve activiteiten voor groepen en scholen. Deze activiteiten kunnen aangevraagd worden en gaan door in 1 van onze 2 bio-lokalen of op het erf rond de boerderij. Een greep uit ons aanbod:

  • Jerom de compostworm
  • Brood bakken
  • Vlinders in de buik
  • van schaap tot draad
  • ...

Tijdens de schoolvakanties organiseert Kinderboerderij "De Lenspolder" ook een aantal activiteiten, hetzij op de boerderij, of op het strand waar kinderen individueel kunnen voor inschrijven. Hou daarvoor de evenementenkalender in de gaten.

De boerderij beschikt over een erf met rondscharrelend pluimvee, een vijver met verschillende eenden, geiten, schapen, ezels, varkens, paard en nog veel meer.

De Zonnegloed

Je ontmoet er meer dan 100 soorten dieren in een natuurlijke omgeving, zoals gezellige boerderijdieren maar ook nog meer dan 90 andere diersoorten zoals speelse stokstaartjes, roofvogels, reptielen, apen, kamelen, lynxen, zebra's, ruige beren en nog zoveel meer toffe en interessante dieren.

Je komt echt oog in oog te staan met dieren uit alle delen van de wereld. Er wachten heel wat spannende avonturen op jou. 

De Zonnegloed is niet zomaar een dierenpark. Haar populatie aan dieren is hoofdzakelijk opgebouwd uit wilde dieren die niet meer terug in de natuur kunnen. Ze komen uit diverse Europese opvangcentra. We bieden ze een warme thuis aan voor de rest van hun leven.

In Europa is De Zonnegloed hierin uniek. Met uw bezoek beleef je niet alleen een leuke, leerzame dag, maar je steunt ook de werking van De Zonnegloed vzw, namelijk het redden van verwaarloosde, wilde dieren.

De Zonnegloed is meer dan alleen leuke dieren. Hier kunnen kinderen zich helemaal uitleven in de speeltuintjes. De vele doe-dingetjes gelinkt aan de dieren van het park laten kinderen, bewegen, fantaseren, lachen en ontdekken.

De Zonnegloed ligt middenin een prachtig stukje natuur. De dierenverblijven zijn omringd door veel groen. Overal staan bankjes of picknick plaatsen waar men kan ontspannen en genieten.

Naar de dieren kijken is tof, maar er van alles over leren is nog leuker. Overal in het park vind je boeiende informatie over zijn bewoners. Tijdens de voederpresentaties vertellen de dierenverzorgers over de dieren, hun verzorging, hun soortgenoten en het "echte" leven in het wild. 

Voor de kleinsten is er ook nog een kinderboerderij aanwezig. Als je een voederzakje koopt aan de kassa (het onthaal), kun je met de kinderen de geiten, schapen, ... voederen. Voor kinderen vanaf de 3de kleuterklas beschikken we ook over een uitdagende speurtocht  per niveau (tot 14jaar) waarin ze veel weetjes terugvinden. Een uitdaging om nooit te vergeten! 

Bakkerijmuseum

Het Bakkerijmuseum Veurne bezit de grootste collectie bakerfgoed van Vlaanderen. 25 jaar geleden was de persoonlijke collectie van Walter Plaetinck voor het eerst te zien. In de loop der jaren werd de collectie nog aanzienlijk uitgebreid dankzij aankopen en giften. Tot de topstukken van het museum behoren een aantal speculaasplanken uit de 17de-18de eeuw.

De museumcollectie is ondergebracht in de 17de-eeuwse Zuidgasthuishoeve.

U wordt verwelkomd in het woonhuis, waar ondermeer de deelcollecties wafelbakken en ijsbereiding ondergebracht zijn.

Via de didactische tuin belandt u in de monumentale schuur, waar ze alles vernemen over het broodbakken van de prehistorie tot het heden.

In de paardenstal - die omgebouwd is tot cafetaria in retrostijl - kunt u nagenieten bij een drankje, een pannenkoek of misschien wel dagvers gebak.